Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) заяви на всеослушание, че или ще превърне Франческо Пианета (35-4-1, 21 KO) в „италианска наденица“ или ще му целуне краката, в случай, че италианецът го победи.

Двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на ринга в "Уиндзор Парк" в Белфаст, Северна Ирландия, тази събота.

"Ако Пианета ме победи, ще застана на колене и ще му целуна краката, защото той очевидно ще се окаже по-добър, отколкото си мисля, че съм. Ако победя Франческо, тогава ще се бия с друг боксьор - голяма битка. Но ако Пианета ме победи, той ще постигне нещо огромно. Ще промени живота си, а аз ще се окажа в задънена улица", заяви Фюри.

Впоследствие Тайсън Фюри навлезе в свой стил, забравяйки за смирението и отправи няколко закани по адрес на италианеца.

Франческо Пианета

източник: Gulliver/GettyImages

"Ще го разкъсам на парчета, ще го превърна в италианска наденица. Старият Тайсън Фюри отпреди три години вече не съществува. Не искам да живея в миналото, възнамерявам да продължа напред и да се подобрявам с всеки изминал ден. Новият Тайсън Фюри ще се представи или по-добре от последният път или това ще бъде края, ще разберем в събота", добави британецът.

При последната си изява на ринга Фюри отбеляза своето завръщане между въжетата след почти двугодишно отсъствие. На 9-ти юни тази година бившия шампион се завърна победоносно чрез успех с технически нокаут над албанеца Сефер Сефери в Манчестър, Англия.

При евентуална победа над Пианета в събота, Тайсън Фюри е много вероятно да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър в края на тази година.

Очаква се дори американецът да бъде в Белфаст този уикенд и двамата с Фюри да обявят предстоящата си среща след края на двубой с Пианета, ако всичко мине по план, разбира се.