Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 KOs), смята, че шампионът на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) е полетял високо и е загубил всякаква връзка с реалността, тъй като е отхвърлил няколко много сериозни предложения за двубои през последните няколко седмици.

Хърн твърди, че е предложил на Уайлдър много повече пари, за да се изправи срещу Дерек Чисора или Дилиън Уайт, отколкото американецът е прибрал за срещата си с кубинеца Луис Ортис.

Добре е също така да отбележим, че преди няколко седмици Уайлдър отхвърли 15 милиона долара за двубой с Антъни Джошуа в Лондон през април следващата година.

"Към момента Дионтей Уайлдър е загубил всякаква връзка с реалността. Той просто не знае какво прави. Заобиколил се е от екип, който не може да му изкара никакви пари. Ние му предложихме много пари, а той ме е нарочил за глупак и не иска да се работи с мен. В крайна сметка обаче той може би ще осъзнае, че му предлагам три-четири пъти повече пари от всички останали", заяви Хърн.

"В момента пред Уайлдър има възможност да бие с Дилиън Уайт или Дерек Чисора. Защо да не приеме двубой с Чисора? Представете си тази среща в „О2 Арена“ в Лондон. Ще бъде страхотно", добави промоутърът.

Към този момент Дионтей Уайлдър преговаря за двубой през ноември с бившия обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО), докато Антъни Джошуа вече има насрочен двубой с руснака Александър Поветкин (34-1, 24 KO) на 22-ри септември в Лондон.