Най-влиятелният британски промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) заяви, че не иска нищо повече от договор и среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), за да може да финализира обединителният двубой между двамата шампиони.

Интернет и социалните мрежи са под пара от четвъртък, когато от лагерът на Уайлдър изпратиха на Хърн оферта в размер на 50 милиона долара за уреждането на гореспоменатия двубой. Интересното в случая е, че преди това Хърн изпрати оферта в размер на 12,5 милиона долара към Уайлдър и неговите хора.

Сега промоутъра обяснява, че от отсрещната страна са изпратили много висока оферта и сега отказват да изпратят официален договор за нея и дори са отменили две планувани срещи за обсъждането на условията по сделката за 50 милиона долара.

"Искам контракт, искам среща. Толкова ли много искам? Имам доста въпроси по отношение на тази оферта от 50 милиона долара. Те какво очакват, да подпиша празен лист хартия? Истината е, че те просто блъфират, а ние ги разкрихме. И между другото защо Доминик Бризийл не спира да повтаря, че ще се бие с Дионтей Уайлдър през това лято? Защото точно това ще се случи!", заяви Хърн.

"Първоначално не бях сигурен дали те са сериозни, а и как можеш да вземеш тези хора насериозно, когато всичко, което те правят, е да говорят в социалните мрежи. Няма как да направим сделката в Инстаграм или Фейсбук, сделките се правят зад затворени врати. В момента не искам да говоря за преговори и договори. Битката ще се случи, но не вярвайте на глупостите, които екипът на Уайлдър говори, не се хващайте на тези блъфове", добави промоутъра.

Джошуа и Уайлдър държат всички четири големи световни титли, а спекулациите за обединителен двубой между двамата се засилиха, след като британеца победи Джоузеф Паркър миналия месец, за да обедини титлите на WBA, IBF, WBO и IBO.