Шампионът на Световната боксова организацията (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър категорично заяви, че има и други варианти пред себе си освен най-коментираните в последно време евентуални битки с Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър.

„Ако ставаше въпрос само за пари, нямаше да предизвиквам Джошуа от няколко години, когато нашата среща нямаше да бъде толкова доходоносна. Но аз винаги искам да се пробвам срещу най-добрите. Нямам против да се бия и с Уайлдър. Ако ми предложат добра оферта, вероятно ще тръгна по този път. Искам да се бия с най-добрите и мисля, че Ей Джей и Уайлдър са едни от тях, защото и двамата са шампиони. Така че бих искал да се пробвам срещу шампиони, но пред мен има опция да се бия и с Тони Белю или с Лукас Браун. Имам много възможности пред себе си", заяви Паркър.

От финансова гледна точка, битка с Джошуа има най-голям смисъл за 25-годишният Паркър. Неговият промоутър, Дейв Хигинс, обаче заяви, че първоначалната оферта на Еди Хърн за битка между Джошуа и Паркър е била твърде ниска. Той дори беше разочарован до такава степен, че нарече офертата "обидна".

"От всички приходи ние искаме 40%-та, което според нас е добра сделка. Това е нашата цел, но те (Джошуа и Хърн) не са на същото мнение по този въпрос. Така че ние сме склонни да свалим до 35%-та, но нито цент по-малко. Искаме да организираме тази битка за март или април, ако и те искат това, можем да стигнем до споразумение. Време е всички титли в тежка категория да се обединят, за да разберем кой е най-добрият в света", заяви Хигинс.