Американският претендент в тежка категория Доминик Бризийл (20-1, 19 КО) продължава да тренира усилено и да настоява, че той ще бъде следващият претендент за шампион на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), въпреки че усилено се говори за обединителна среща между Уайлдър и британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

"Аз съм задължителен претендент за титлата на Световния боксов съвет (WBC). Аз съм боксьор, който винаги се труди в залата. Винаги оставам фокусиран, така че когато телефонът звънне, аз да съм готов да изляза на ринга. Всички знаем за номерата на Дионтей Уайлдър, този тип обича да предлага битки в последния възможен момент. Три или четири седмици преди дадено събитие. Аз се готвя за него и оставам във форма", заяви Бризийл.

"Казаха ми, че двубоят с Уайлдър ще се проведе през лятото. Сега обаче изглежда, че неговият екип води преговори с Антъни Джошуа. Аз все още не съм получил конкретна дата за двубой, но ми е казано, че ще се бия през лятото", добави американеца.

Интересното в случая, е, че както Уайлдър, така и Бризийл са представлявани от промоутъра Ал Хеймън и се бият под банера на "Premier Boxing Champions". Поради този факт е доста трудно да разберем как между двамата боксьори има подобни недоразумения...