Бившият световен шампион по бокс в шест различни категории Оскар Де Ла Оя не се е бил професионално от почти десет години, но вярва, че ще приключи бързо шампиона на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Конър Макгрегър, ако двамата се изправят на боксовия ринг един срещу друг.

В интервю за Golden Boy Radio, Де Ла Оя заяви, че тайничко тренира и предизвика Макгрегър.

"Тайничко тренирам. Аз съм по-бърз и по-силен от всякога. Знам, че мога да нокаутирам Макгрегър за два рунда. Тази битка ще бъде бърза... два рунда... само още една битка. Два рунда, това е всичко, от което се нуждая", заяви Де Ла Оя.

Последната битка на Де Ла Оя бе през декември 2008-ма година, когато той загуби от Мани Пакиао с нокаут в деветия рунд. Той прекара достатъчно време извън спорта, за да спечели мястото си в "Международната боксова зала на славата" през 2014-та година.

Де Ла Оя може да надценява собствените си възможности, мислейки си, че може да се справи с Макгрегър за два рунда. Не само, че Макгрегър е с 15 години по-млад от него, но ирландецът също така надмина очакванията на много фенове в срещата си с Флойд Мейуедър през август. Макгрегър издържа на ринга 10 рунда, преди съдията да спре срещата и да отсъди победа чрез технически нокаут за Мейуедър.

Де Ла Оя също така ще трябва да бъде търпелив за възможността да се изправи срещу Макгрегър, тъй като ирландецът се забърка в сериозен скандал в Bellator 187, след като нахлу в клетката и потърси физическа саморазправа със съдията Марк Годард и други официални лица. За тази си постъпка Макгрегър най-вероятно ще получи наказание както от UFC, така и от Атлетическата комисия на Невада.