Изглежда, че възможността да видим среща реванш между мексиканската звезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) и властелина в средна категория Генади Головкин (38-0-1, 34 КО) става все по-малка и по-малка.

През изминалите няколко седмици екипите на двамата боксьори преговарят за реванш през септември, но сега промоутърът на Канело Оскар Де Ла Оя твърди, че Головкин се отказал от участие във втори двубой.

"Вече сме напълно сигурни, че Головкин не иска да се бие с Канело. До това заключение стигнахме, след като те поставиха невъобразимо много условия към нас и принудиха Канело да премине през всякакви допинг програми, а накрая все още Головкин се страхува да се бие. Направихме всичко по силите си", заяви Де Ла Оя.

"Затова сега ще продължим напред без него и скоро ще започна преговори с Даниел Джейкъбс и Били Джо Сондърс. Може да преговарям и с Джермал Чарло и Гари О'Съливан. Промоутърът на Головкин Том Льофлер ми каза, че той не иска да се бие. Това са думи на Том. Те няма да получат по-добра сделка от тази, която им е предложена сега", завърши Де Ла Оя.

Том Льофлер обаче бързо отрече версия на Де Ла Оя. Според него, той и Головкин са поискали по-добра сделка, а отсрещната страна отказала и преговорите пропаднали.

Джошуа е най-добре платеният боксьор според "Форбс"

"Ако те искат да тръгнат в друга посока, така да бъде, но мисля, че това говори много повече за Канело. Головкин не се страхува от никого в средна категория. Той направи много финансови жертви за първата среща и за пропаднали реванш. И тъй като срещата пропадна, сега той иска по-справедлив процент", заяви Льофлер.

Головкин и Канело трябваше да се срещнат за втори път на 5-ти май, но двубоят пропадна, след като мексиканецът даде две положителни проби за забраненото вещество кленбутерол и беше наказан за период от 6 месеца.