Последният абсолютен шампион в тежка категория Ленъкс Люис предупреди шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO), че евентуална среща с Тайсън Фюри (26-0, 19 KO) може да се превърне в истински кошмар, поради нестандартния стил на британеца.

Фюри ще се завърне на ринга тази събота (18-ти август) в Белфаст, Северна Ирланд, в двубой срещу италианеца Франческо Пианета (35-4-1, 21 КО). Очаква се Уайлдър да бъде край ринга и при успех на британеца двамата да обявят официално срещата помежду си в края на годината.

"Може би в момента Тайсън Фюри се нуждае от още няколко битки, за да подобри формата си, но на Уайлдър няма да му бъде лесно срещу него. Това е гарантирано", заяви Ленъкс Люис.

"Височината на Фюри, обсега на ръцете, мобилността и стилът му го правят изключително неудобен опонент. Владимир Кличко разбра това от първо лице. Интересното във Фюри е факта, че колкото по-класен съперник има срещу себе си, толкова по-добре той ще се представя. Ето защо го наричам "Торбалан". Той може да се превърне в кошмар за всеки класен боксьор", добави бившият абсолютен шампион.

При последната си изява на ринга Фюри отбеляза своето завръщане след почти двугодишно отсъствие. На 9-ти юни тази година британецът се завърна победоносно чрез победа с технически нокаут над албанеца Сефер Сефери в Манчестър, Англия. 

В последната си среща пък Уайлдър срещна може би най-голямото си предизвикателство. На 3-ти март американеца надделя чрез технически нокаут в 10-ия рунд над опасния кубинец Луис Ортис в Ню Йорк, но бе на крачка от това да загуби срещата в 7-ия рунд, когато беше сериозно разклатен от Ортис.