След неуспешно опипване на почвата в по-горните категории британската звезда Амир Хан  (32-4, 20 КО)  вече е убеден, че неговото бъдеще е свързано с по-естествената за него полусредна категория.

Въпреки, че 31-годишният британец проведе последната си среща срещу Фил Ло Грего в супер-полусредна категория, бившият световен шампион в супер-лека категория заяви, че иска да спечели световната титла в полусредната дивизия.

Амир Хан (32-4, 20 КО) ще се завърне на ринга на 8-ми септември срещу колумбиеца с канадско гражданство Самуел Варгас (29-3-2, 14 КО) в Бирмингам, Англия.

"Това е срещата, която ще покаже, че съм сред най-добрите в полусредна категория. Искам отново да спечеля световна титла. Има титли, които ме чакат, има много големи срещи за мен, но ние ще изминем пътя стъпка по стъпка", заяви Хан.

Победа срещу Варгас вероятно ще изстреля Амир Хан в двубой за световната титла до края на тази година или най-късно до началото на новата.

И разбира се това води към темата за дългоочакваната среща с Кел Брук. През юли промоутърът Еди Хърн заяви: "Това е най-голямата битка, която може да си пожелаем, но и двамата имат и други опции. Но те винаги ще съжаляват, ако не се изправят един срещу друг".

Следващият мач на Брук трябваше да бъде срещу Брандън Кук в бойната карта за двубоя между Дилиан Уайт и Джоузеф Паркър на 28-ми юли, но мачът пропадна поради контузия на британеца в глезена. За сега няма информация за това, кога бившият шампион на IBF в полусредна категория, ще се завърне на ринга.