Отборите на Уругвай и Гана излизат в решаващ мач от Група H. Срещата на „Ал Жануб“ стартира в 17:00 часа и ще може да я гледате в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 3, както и НА ЖИВО с картина на сайта Gong.bg!

Гана впечатли и в двата си мача досега в Мондиал 2022. Те започнаха със загуба от Португалия с 2:3, но в този мач „черните звезди“ можеха да вземат и нещо повече. Във втория си мач африканския тим победи Южна Корея с 3:2 и сега се намира на отлична позиция за продължаване към елиминационната фаза. Гана е на второ място в Група H с 3 точки, докато Уругвай има само една точка и тя дойде в първия мач срещу Южна Корея.

„Урусите“ пък определено са на противоположната страна и досега не оправдават очакванията на много специалисти. Южноамериканците имаха силни моменти в мача срещу Португалия, но цялостно „мореплавателите“ ги надиграха и заслужено спечелиха. Националният селекционер на Уругвай – Диего Алонсо, направи няколко промени в двата си мача. Луис Суарес стартира като титуляр в първия мач, докато във втория двубой от груповата фаза от първата минута започна Едисон Кавани, но и той и Дарвин Нунес не оставиха някакъв по-сериозен отпечатък върху мача с Португалия.

Гана може да продължи и с равенство, докато Уругвай се нуждае от задължителна победа. Разбира се, сметките и на двата отбора могат да излязат криви, ако Южна Корея победи Португалия.

Уругвай и Гана са се срещали само веднъж в историята и това е на Мондиал 2010 в четвъртфинален сблъсък, който „урусите“ печелят с 2:1.