Футболистите на Бразилия отпразнуваха попаденията си в мрежата на Южна Корея (4:1) с танци. Радостта след гол е своеобразно тържество за всеки, дръзнал да се разпише на Световно първенство. Когато обаче танцуват бразилците, всички се наслаждават (без съперника, разбира се), заради самбата и ритмите, в които го правят.

Празненството на Ричарлисон доби широка популярност. Играчът на Тотнъм празнува дори със селекционера Тите своя „танц на гълъбите“.

Произходът на неговата радост датира от около 10 години и от поп група, наречена Os Perseguidores. Тенденцията започва от родината му, когато започва да прави тези движения, а останалите да го копират.

Четири гола през първото полувреме на осминафинала на Винисиус, Неймар, Ричарлисон и Лукас Пакета сложиха край на този мач скоро след началото му. Това без съмнение бяха най-добрите 45 минути в Катар, тъй като Бразилия се заяви като водещ претендент за трофея.

След края на двубоя играчите извадиха голям транспарант в чест на Пеле, който се възстановява от заболяване. Ситуацията можете да видите тук.