Бившият национал на Англия Крис Сътън също се включи емоционално с мнение за първия гол на Португалия срещу Уругвай (2:0). Първоначално голът беше записан на Кристиано Роналдо, но впоследствие се оказа, че 37-годишният нападател не е докоснал топката с глава.

„Забравете за „Божията ръка“ Марадона, „Божията коса“ на Кристиано Роналдо вече е на мода. Звездата на Португалия реагира на този гол, сякаш е вкарал. Безсрамно! За съжаление на Роналдо, в топката на Adidas има сензор. Графиката потвърди, че тя е минала покрай него. Дори след повторенията ми се стори, че няма докосване. 

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Важно е да се отбележи фактът, че ако не беше Роналдо, вратарят на Уругвай щеше да улови топката след центрирането на Бруно Фернандеш. Скокът на Роналдо беше важен, но да не се опитва да претендира за гол, който не е отбелязал!

Винаги знаеш, ако си докоснал топката. Дори и най-лекият допир се усеща. Не мога да си спомня някога да съм опитвал да лиша съотборник от гол. Но Роналдо няма да получи това от ФИФА, колкото и съобщения да изпрати на Пиърс Морган! Когато Роналдо празнуваше, не беше отборът, а само той. Роналдо е всичко за Роналдо“, написа бившият нападател на Челси и Англия в колонката си в Daily Mail.