Бившият национал на Аржентина – Клаудио Каниджа, говори пред италианските медии и разказа от части какво се случи на Мондиал 1994, когато Диего Армандо Марадона беше отстранен, след като даде положителна проба за допинг.

„Той беше разрушен. Отидох до неговата стая и просто го прегърнах, след което поговорихме за кратко. Диего плачеше, а аз с него“, обясни Каниджа за това, което се е случило на Световното първенство в САЩ.

92 снимки

„Той се чувстваше предаден, тъй като физически беше във върхова форма. В Бостън само той тренираше по два пъти на ден. Беше взел продукт, за който му бяха казали, че е витамин. Нека да бъдем ясни – Диего никога не се е нуждаел от наркотици, за да играе добре“, добави той.

Каниджа говори и за момента, в който е узнал, че неговият приятел е напуснал този свят. „Разбрах новината от онлайн изданията. В началото помислих, че е просто поредната спекулация около него, което беше опровергано после. Диего беше болен и в кома. Не вярвах обаче, че ще си отиде. Бяхме говорили за последно преди два месеца. Не искам сега да говоря точно така, но мисля, че бях неговият най-добър приятел“, заключи Клаудио Каниджа.