Предводителят на Португалия - Фернандо Сантош, коментира ситуацията с Кристиано Роналдо в отбора на иберийците. Селекционерът говори за решението си да остави петкратния носител на Златната топка на пейката за старта на осминафинала срещу Швейцария, както и какво е говорил с бившата звезда на Манчестър Юнайтед.

„Нормално е той да не е доволен. Проведохме напълно нормален и спокоен разговор. Със сигурност не го прие толкова просто. Никога не ми е казвал, че иска да напусне националния отбор. Мисля, че е крайно време да спрем някои неща. Сякаш последно време става модерно за всичко да бъде винен Кристиано“, започна Сантош.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

„Няма по-добър пример от този, който той даде по време на мача с Швейцария. Той беше този, който викаше от скамейката най-много, радваше се при головете. Оставете Роналдо на мира. Единственият разговор, който водих с него, беше да обясня причините поради които той няма да започне. Имахме разговор в офиса ми, в който му обясних, че няма да разчитам на него от първата минута, тъй като влизането му през втората част може да реши елиминацията“, коментира още Фернандо Сантош.