Лийдс е бил на крачка от подписването с Гакпо през лятото, но предложението за трансфер на "Еланд Роуд" така и не се е осъществил. Джеси Марш признава, че сега ще бъде трудно да привлече холандеца, тъй като цената му се повиши след някои впечатляващи представяния за клуба и страната.

Трудно е за нас в Лийдс, защото мисля, че Гакпо излезе от нашия ценови диапазон. Искам да кажа, че бяхме толкова близо до осигуряването на трансфер за него през лятото, беше толкова близо и сега очевидно това е разочароващо. Спортният ни директор беше в Холандия и се срещна със семейството, договориха се за условията, за всичко, разговаряха с ПСВ. Искам да кажа, че бяхме 99,9% съгласни", сподели Марш пред Men in Blazers.

Гакпо със сигурност ще бъде търсен след забележителните си изяви и е желан от множество клубове. Манчестър Юнайтед продължава да бъде свързван с трансфер на холандеца и Гакпо каза, че очаква да се присъедини към "червените дяволи" през лятото. Директорът на ПСВ Айндховен Марсел Брандс изключи преминаване през януари, но намекна, че футболистът може да напусне следващото лято.