Крайният бранител на Нидерландия Дензел Дъмфрис сподели, че се е почувствал засегнат от критиките след мачовете от груповата фаза на Мондиала в Катар и е прибягнал до услугите на психолог. 

"Вярно е, че можех да играя и по-добре в първите мачове. Но доказах, че съм психически устойчив. Щастлив съм, че взех реванш", каза футболистът на Интер пред нидерландската телевизия NOS. Дъмфрис вкара гол и направи две асистенции при успеха над тима на САЩ с 3:1 на осминафиналите.

Критикуван от някои от бившите големи футболисти на "лалетата", сочен с пръст от италианските медии за незадоволителното си представяне, десният защитник призна, че е имал "съмнения". До такава степен, че е поискал две срещи на видео конференция с психоложката си Анемике Зийерфелд.

И за първи път по врене на интервю в миксзоната на стадион "Халифа" 26-годишният Дъмфрис призна за тази тема, която често е табу, но все повече се споменава от спортисти от най-високо ниво.

68 снимки

"За първи път говоря за това и е хубаво, че го правя. Аз няма какво да крия по отношение на това", посочи той, цитиран от ежедневника "Алгемеен Дагблад".

"Психически бе трудно след фазата на групите. Трябваше да намеря вътрешен мир, да се върна към същественото. Взех реванш. Благодарен съм за това", добави Дъмфрис.

"Невинаги е лесно да си футболист. Понякога сме уязвими. Критиките ни влияят. Това е аспект от работата ни, за който не се говори", каза бившият футболист на ПСВ Айндховен.