Селекционерът на Франция Дидие Дешан посочи силните страни на отбора на Англия и изтъкна, че „трите лъва“ нямат видни слабости. Двата тима се срещат утре вечер в битка за място на полуфиналите на Световното първенство в Катар, а французите се чувстват спокойни преди този важен сблъсък, уверява техният селекционер.

„Играчите са спокойни и така е от самото начало на турнира. Максимално фокусирани сме във всеки мач и сега сме на 1/4-финал. Няма смисъл да се стресираме и да се подлагам на напрежение. Целта е да стигнем до полуфиналите.

"Темпото често е един от ключовите фактори за един мач. Когато скоростта е висока, опонентът има по-малко време да се организира. Можете да спрете много неща, но е много трудно да спрете някой, който е много бърз, особено при преходите. Отборът на Англия е много силен в това отношение и отбелязва много голове след бързи контраатаки. Те също имат много технически възможности и са опасни при статични ситуации. Не е случайно, че се изправят срещу нас на 1/4-финалите.

Англия ще се подготви за Килиан, но той винаги е в позиция да направи разлика. Имаме и други играчи, на които да разчитаме, но Килиан си е Килиан и винаги може да направи разликата. Този отбор на Англия няма никакви слабости. В крайна сметка обаче винаги трябва да се опиташ да откриеш области, в които смяташ, че можеш да атакуваш своите съперници.

Харесвам много Гарет Саутгейт. Срещали сме се и сме разговаряли няколко пъти. Той имаше дълга и забележителна кариера като футболист и е много добър треньор. Той даде възможност на Англия да постигне някои много добри резултати в последните години".

На въпрос относно неговият контракт, който изтича след края на Мондиал 2022, Дешан отвори лаконично: „Единственият ми приоритет е този мач и това да се класираме за полуфиналите“.