Внукът на Бил Шенкли призна, че иска статуята на дядо му да бъде премахната от „Анфийлд” след „предателството” от собствениците на Ливърпул спрямо етноса и ценностите на легендарния клуб и бивш мениджър. Думите на Крис Шенкли дойдоха след желанието на собствениците на актуалния английски шампион да станат един от клубовете – основатели на новата Европейска Суперлига, която разбуни мненията из целия свят.

39-годишният Крис Карлайн е горд от постиженията на дядо си. Той ръководи благотворителната организация „Фондация Шенки” и е директор на хотел в центъра на града, който отново носи името на дядо си.

30 снимки

Той вярва, че решението на собствениците на клуба за европейската Суперлига обаче надминава всякакви граници, в които дядо му е вярвал. Внукът на легендарната фигура за клуба от „Анфийлд” дори призова статуята му пред трибуната „Коп” да бъде премахната, защото действията нямат общо с ценностите, в които е вярвал неговият роднина.

Бил Шенкли

източник: Gulliver/GettyImages

„Ужасен съм и съм отвратен. Когато говорите за футболен клуб Ливърпул и неговите история и корени, можете да споменете седем, осем или девет цитата на дядо ми, които са подходящи за настоящата ситуация. Написани са в книгата му, а неговото желание е да приближи футболния клуб до феновете, както и феновете до футболния клуб. Той успя да го направи”, коментира внукът на Шенкли.

ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СУПЕРЛИГА ВИЖТЕ ТУК

„Сигурен съм, че той се „обръща” в гроба си при сегашната ситуация. Предвид това, което се случва, с радост бих видял статуята да бъде премахната от „Анфийлд”. Това, което най-много боли, е, че Ливърпул е клуб с история и традиции, създадени от него, за да се правят нещата по правилния начин. Да бъдат един от шестте клуба, настояващи за този ход, е абсолютно недопустимо”, каза още Крис Карлайн Шенкли.

Той добави: „Думите, които пише на паметника му: „Той зарадва хората”, а той направи точно това. Дядо видя като своя мисия да даде на трудолюбивите фенове някакво психическо освобождаване в края на шестдневната работна седмица. Искаше да им донесе радост като награда за упоритата им работа и очевидно го постигна това. Тази нова надпревара противоречи на този дух”.