УЕФА поиска съдията от Мадридския съд, който ръководи делото за Суперлигата, да се оттегли от делото с незабавен отвод. Също така, организацията подаде жалба до по-горната инстанция на съда в испанската столица относно това, което тя нарича "значителни нередности".

По-рано днес европейската централа обяви, че е отменила дисциплинарните производства срещу три от клубовете, замесени в Суперлигата - Ювентус и испанските грандове Барселона и Реал Мадрид и се съобрази с юлското решение на същия този съд, че УЕФА няма право да им налага наказания.

Европейската асоциация започна разследване срещу трите клуба, но през юни прекрати производството, след като бе уведомено от швейцарските власти за започнало съдебно разпореждане от съда в Мадрид, получено от юридическо лице свързано със Суперлигата.

Въпреки че УЕФА казва, че не признава юрисдикцията на 17-ти състав на Мадридския търговски съд, то въпросната инстанция поиска от Европейския съд да разгледа дали УЕФА е нарушила законодателството на ЕС по защитата на конкуренцията с действията си срещу Суперлигата.

Европейската футболна централа днес излезе с официални становища пред съда в Мадрид, доказващи постоянното изпълнение на заповедите", се казва в изявление на организацията във вторник. "Освен това УЕФА е подала молба за отвод на съдията, който председателства въпросното дело, тъй като смята, че има значителни нередности в това и конфликт на интереси. В съответствие с испанското законодателство и основано на интересите на правосъдието, УЕФА изцяло очаква въпросният съдия незабавно да подаде оставка и е в очакване на пълното и надлежно разглеждане на това предложение", добави централана по казуса със съдията, който не е добре приет от тях.