Авторитетният сайт The Athletic излезе с материал за ролята на Манчестър Юнайтед и изпълнителния директор Ед Уудуърд за създаването на Европейска Суперлига. В следствие на това опозиция е имало и от футболистите, като най-голяма такава е подел Бруно Фернандеш.

Португалецът дори доверил на ръководителите на „червените дяволи”, че има вероятност да напусне, ако клубът се включи в подобна надпревара, добавят от The Athletic.

Съобщава се, че Уудърд и футболният директор Джон Мъртоу са разговаряли с част от играчите чрез онлайн платформа с цел те да са част от промотирането, но Фернандеш се е възпротивил. Същото било мнението и на Люк Шоу, който е посочил, че той и неговите съотборници са били третирани като предмети, а не човешки същества.

Много от играчите са мечтали да играят в Шампионската лига още от деца и не са искали да повярват в този обрат. Освен това те са били загрижени, че няма да могат да представляват страните си след съответните заплахи от УЕФА.

Бруно Фернандеш също така е бил загрижен и за факта, че новото състезание е затворено и няма да има изпадащи отбори, след което е гарантирал, че е щял да напусне Юнайтед.

Много от футболистите на този отбор са искали да направят мнението си публично достояние, но страхът е взел превес заради въздействието, което би могло да има, противопоставяйки се на своя работодател. Някои обаче намекнаха своето мнение, като Маркъс Рашфорд пусна снимка, на който пишеше „Футболът е нищо без фенове”, докато Бруно Фернандеш написа в Instagram – „Мечтите не могат да бъдат купени”.