Търговският съд в Мадрид определи във вторник предпазни мерки за предотвратяване на всякакви действия, които биха направили Европейската Суперлига невъзможна, съобщава агенция EFE.

Предпазните ограничения са насочени към предотвратяване на всякакви действия от УЕФА и ФИФА и всички техни асоциирани лиги, които „забраняват, ограничават или обуславят по какъвто и да било начин, пряко или косвено, напредъка на Суперлигата”. По същото перо, според EFE, съдът забранява всякакви санкции или дисциплинарни мерки срещу участващите клубове в Суперлигата, техните играчи или мениджъри.

ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО СУПЕРЛИГАТА ВИЖТЕ ТУК

В неделя, 18-и април, Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм обявиха създаването на Европейската Суперлига, въпреки УЕФА, ФИФА и националите федерации.

Състезанието ще бъде от 20 клуба, 15 от които ще са основатели, макар досега да са разкрити едва 12. Очакват се още три и други пет, които да се класират ежегодно чрез квалификации. Европейската футболна централа обяви, че ще изключи всички клубове, които са застанали зад плана за Суперлига, като гарантира, че има подкрепата на Англия, Испания и Италия, както и всички футболни лиги в тези три страни.

Междувременно регулаторът на играта в Европа обяви увеличаването на Шампионската лига от 32 на 36 клуба, като това ще стане през 2024/25 г.