Президентът на испанската Футболна Лига Хавиер Тебас отхвърли решението на съда в Мадрид, с което се иска УЕФА да отмени действията срещу клубовете-основатели на т.нар Европейската Суперлига, като заяви, че има "много шеги", когато става въпрос за решения, взети в съд по повод футболни казуси.

Барселона, Реал Мадрид и Ювентус заявиха в съвместно изявление в петък, че ще продължат с плановете си за Суперлигата, след като 17-и състав на Търговския съд в Мадрид разпореди да бъдат отменени всички финансови и спортни санкции срещу основателите на Суперлигата.

Барселона, Реал и Ювентус са последните от 12 -те клуба, които все още не са се отказали от супер-комерсиалния проект, който беше провокиран от президента на торинци. Но шест клуба от Висшата лига на Англия плюс Интер Милан, Милан и Атлетико Мадрид се оттеглиха под натиска на УЕФА, а твърди се и от британското правителство.

"Прочетох съвместното изявление, а не съдебната заповед", каза Тебас. На първо място искам да кажа, че както всеки път, както при всяко дело, съдията в съда е един и същ както винаги. Най-малкото този човек издава едни и същи решения, да не говоря, че вероятно има и нещо повече. Ако този конкретен съдия вече е изяснил вижданията си по въпроса, той няма да промени решението си.
"Ако той щеше да смени линията си, това би било малко шега, нали - като говорим за шеги, мисля, че има много такива, които се случват в този съд.", каза още шефът на испанската Лига.

Трите клуба Барселона, Реал Мадрид и Ювентус сега ще пренесат съдебната битка в Европейския съд в Люксембург и се надяват, че повече няма да бъдат обект на продължаващите заплахи на УЕФА.

Въпреки участието си в предложената Европейска Суперлига, триото е допуснато до Шампионската лига през новия сезон 2021-22.

"Нека помислим за начина, по който излизат техните съвместни изявления. Те стават все по-благотворни за бъдещето. И никога няма да забравя думите на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, когато всичко това започна. Той обясни, че всички трябва да сме спокойни, защото те ще оправят всичко и ще има футболно щастие за всички, каза иронично Хавиер Тебас.