Три от клубове, които основаха Европейската Суперлига - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, планират нова офанзива срещу УЕФА и за тази цел са наели консултантската служба за обществени въпроси Flint, съобщава германският седмичник "Spiegel".

Целта е проектът да спечели подкрепата на асоциации, европейски политици и журналисти, е анализът на авторитетното издание. То е имало достъп до документа, който консултантската компания представи на клубовете и който е озаглавен „Проправяне на пътя към Суперлигата; стратегии за реконструкция, рестарт и триумф“.

В текста Flint обещава да започне мащабна кампания срещу атаките на противниците на Суперлигата и препоръчва на клиентите си да се откажат от действие като това през пролетта, за да придвижат проекта напред. Планът на консултантската кампания в Брюксел и Лондон е да дискредитира УЕФА.

Едно от основните послания е, че „европейският футбол се нуждае от нов бизнес модел и че злоупотребяващият монопол на УЕФА трябва да бъде прекратен“. За целта консултантската компания препоръчва клубовете от Суперлигата да провеждат събития и брифинги с политици, представители на Европейския съюз и с избрани журналисти.