Отборите на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус планират да направят втори опит да формират Европейска Суперлига, която да се отцепи от УЕФА и да замени Шампионската лига. Миналата пролет част от най-големите европейски клубове обявиха, че смятат да се отделят в Суперлига, но проектът бързо пропадна заради недоволството на феновете. Реал, Барса и Юве обаче отказаха да заявяват, че се отказват от проекта, а сега те ще се опитат да го рестартират, съобщава британският таблоид „Telegraph“.

Очаква се през уикенда президентът на Ювентус и един от инициаторите на идеята Андреа Аниели да говори на бизнес среща, на която да даде повече подробности за новия и подобрен формат на Суперлигата. Според информацията ще бъде премахнат един от детайлите, който най-много ядоса феновете - липсата на изпадащи отбори, като процесът на квалификация ще стане по-отворен и достъпен за повече клубове.

Друга идея на двата испански гранда и торинци е да създават нови силни клубове на места, където няма такива, като първите две дестинации са Дъблин и Люксембург. Новосформираните клубове също ще участва в Суперлигата.

При всички положения се очаква нов остър отговор от страна на УЕФА, като президентът на европейската футболна централа Александър Чеферин определи президентите на трите клуба като „шарлатани“ миналото лято.