Голям скандал се разрази около  опита на 12 клуба да сформират нов турнир. Така наречената Суперлига със сигурност щеше да убие футбола и всички фенове на най-великата игра могат да бъдат радостни, че поне на този етап проектът не се осъществи.

Доста сериозни обвинения към клубовете, които бяха готови на всичко за създаването на новата надпревара, хвърли и президентът на Сампдория Масимо Фереро. Босът също така коментира темата и с безбожно високите цени в световния футбол и определи трансферната политика на големите грандове като пръскане на големи пари без никаква причина.

„Слава Богу, че поне на този етап суперлигата не се случи. Това щеше да убие футбола, такъв, какъвто го познаваме. Очевидно някои хора мислят само за собствения си джоб без изобщо да се замислят, че без феновете отборите, а дори и ние шефовете сме нищо. Напоследък видяхме колко е тъжно и тягостно да се играе пред празни трибуни и тук трябваше да светне лампата на ръководителите. Както виждам обаче, топ клубовете мислят само за пари, а поне е добре, че някои тимове, които се опитаха да направят немислимото, в последствие се извиниха.  Продължават да се харчат изключително много пари за трансфери, да се дават излишни средства, от които няма никакъв смисъл. Аз никога не бих дал 60000000 евро за Лукаку например, а предпочитам да привлека трима млади и обещаващи футболисти. Футболът не отива на добре, но за да е така, най-голяма вина носят ръководителите, сред които съм и аз“, сподели Фереро.