Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи се изказа изключително критично за трите клуба - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които все още не са се отказали от идеята за създаването на европейска Суперлига. Самият Ал-Хелаифи бе против идеята от самото начало, а парижани не се присъединиха към идеята, макар да са получили официална покана, както потвърди самият той. 

“Ако говорим за ЕСЛ, не обичам да я наричам Суперлига, говорим само за три клуба и те знаят, че нямат шанс. Хората в Украйна умират, нямат къде да спят, а ние говорим за Суперлига. Проблемът с нея е, че няма стабилност, няма дългосрочна визия, а те продължават да говорят за някакви договори и забравят, че футбола е социален договор, а не правен, не е някакъв лист хартия. 

"Можех да приема чека за 400 милиона, поканиха ме, а когато им отказах, казаха, че не са ме канили, което казва всичко за тях. Ако мислех само за себе си, щях да го приема. Особено във времената на пандемия. Но какво ще стане с цялата система, феновете и ценностите, които я изграждат. Флорентино Перес говори с мен по време на мача (ПСЖ и Реал Мадрид играха на 1/8-финалите в Шампионската лига) и ми каза - в даден момент трябва да говорим с теб. Аз му отвърнах и бях доста твърд, че ще съм щастлив да говорим, но ако той смята да прави неща зад гърба ми, тогава не съм заинтересован”, обяснява катарецът в дълго интервю пред “ББС”.