Президентът на испанския вицешампион Реал Мадрид  Флорентино Перес отново коментира темата за проекта Европейска Суперлига като изрази надежда, че той ще продължи в бъдеще .

„Има споразумение с определени задължения. Суперлигата продължава да съществува. Заплашени сме да защитим господстващото си положение и английските клубове са засегнати от тази принуда. Очакваме съдебно решение в Люксембург“, заяви Перес.

„Английските клубове не си тръгнаха сами, те бяха принудени от УЕФА. Клубовете са загубили 8 милиарда евро по време на пандемията, а Чеферин вдига заплатата си. Някои имат привилегии и сега искат да ги запазят. Вече искаха да ни изгонят от Шампионската лига, но съдът им забрани“, каза още босът на Реал.

Както е известно, на 19 април тази година изненадващо и без предварителна информация, 12 от топ клубовете на Европа - Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити, Челси, Тотнъм, Арсенал, Интер, Милан, Ювентус, Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид обявиха създаването на отцепнически турнир, който не е под егидата на УЕФА. Това предизвика бурни реакции от всички в света на футбола - останалите клубове, фенове на отборите, клубни легенди и футболни анализатори.

Проектът просъществува едва два дни и на 21 април вечерта всички английски участници напуснаха надпреварата с официални позиции на своите сайтове. Този пример бе последван и от останалите клубове основатели, като само Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, които въпреки ситуацията излязоха с позиция, че временно прекратяват своето участие, продължиха да защитават своята идея.