Изпълнителният директор на германският шампион Байерн Мюнхен - Карл-Хайнц Румениге обяви, че „баварците“ няма да се присъединят към новосъздадената Европейска Суперлига.

„ФК Байерн не участва в плановете на Суперлигата“ заяви Румениге в изявление, публикувано в официалния сайт на клуба.

„Убедени сме, че сегашното състояние на футбола гарантира сериозна основа. ФК Байерн приветства реформите в Шампионската лига, защото вярваме, че те са правилната стъпка за развитието на европейския футбол. Модифицираният предварителен кръг ще допринесе за повече еластичност и емоционалност в турнира“.

„Не мисля, че Суперлигата ще реши финансовите проблеми на европейските клубове, причинени от коронавируса. По-скоро всички клубове в Европа трябва да работят заедно, за да гарантират, че структурата на разходите, по-специално заплатите на играчите и комисионните на агентите, се привеждат в съответствие с доходите, за да направят европейския футбол по-рационален“, пише още в изявлението на Румениге.

Байерн стана вторият клуб от Бундеслигата, след Борусия Дортмунд, който обявява, че няма намерение да бъде част от Европейската Суперлига.

Същевременно стана ясно, че Румениге ще наследи Андреа Аниели като директор на Изпълкома на УЕФА. Босът на Ювентус се оттегли, след като заяви подкрепа за Суперлигата.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СУПЕРЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!