Бившият президент на ЦСКА и БФС Валентин Михов коментира Суперлигата. Ето какво каза той пред БНТ:

"Не може да имам добро отношение, тъй като във футбола има правила. Нарушават се правилата на УЕФА, ФИФА, нарушаваш правилата на играта. Не може да създаваш нещо, което не е съгласувано с УЕФА. Това е една война - кой е по-силен. Това е въпрос към УЕФА. Дали ще има предпоставка за нов Конгрес. Не може в Шампионска лига от тези богатите страни да играят по четири клуба. Богатите си правят нещо, което е за още повече пари. А другите? Футболът е за зрителите. Но тук пак са виновни хората от УЕФА. Те допуснаха да се трансформират нормални хора до цени от 100 милиона. Какво е това? Не парите предопределят всичко. Има и защитници на Суперлигата. С какво ще купиш телевизонните права? Как ще купиш ангилйското или испанското първенство. Как ще се възстановят тази пари. Това са инвестиции", започна той. 

"В тази финансова криза да правиш нещо такова мисля, че е безумие. Трябва да се мисли за тези 12, добре, а другите? Кой ще свири тези мачове? Кой ще ги обслужба? Вече федерациите ако тръгнат на война с УЕФА, ще стане война и между клубовете. В Испания най-голямото парче от баницата полумават Барселона и Реал Мадрид. В Англия също, там се разпределят милиарди. Те не могат да бъдат недоволни. Да, малко са парите. Финансовата трагедия в света не е дошла още. Тя тепърва предстои. Има отбори, които карат ден за ден". 

"Много мачове не са пречката. Ще пренаситим екрана. Хората ще гледат постоянно едни и също отбори. В Шампионската лига винаги се промъква някой по-слаб. Дори български отбори. Можещите отбори се показват. Това не е съревнование. Тук е съревнование кой ще вземе повече пари. Не може един жив човек да струва 130 милиона, независимо, че е гениален футболисти. Трябва да има финансов морал. Това са много пари за нещо, което дори ние няма да можем да гледаме". 

"Не може да правиш нещо без да го съгласуваш с УЕФА. Дори да има работна група, да се говори нещо. И то в този момент, в който много от отборите едва свръзват двата края. В този момент да говориш за милиарди мисля, че това е... не знам", каза Михов.