Ръководството на Ливърпул се е съгласило на среща с феновете, за да бъде обсъдена ситуацията след провала с Европейската Суперлига и последвалите протести от страна привържениците. Те бяха подкрепени от мениджъра на клуба Юрген Клоп, както и от играчите с официална позиция.

Преди малко повече от седмица, както е известно, бе обявено създаването на тъй наречената Суперлига от 12 от най-богатите клубове в света, между които и “червените”. Новият турнир срещна изключителна съпротива от всички във футбола, но най-активни бяха привържениците в Англия и именно тези на мърсисайдци. Те мигновено реагираха с протести, сваляне на знамена и призиви за продажба на клуба от американските собственици.

Фракцията “Духът на Шенкли” организира допитване сред феновете за бъдещите действия, в което над 89% от гласувалите пожелаха представители в борда на директорите, които да работят заедно с ръководството, за да не бъдат допускани повече такива некомуникирани решения. Изпълнителният директор н Ливърпул Бил Хоган отговори в срок от 24 часа, че шефовете са готови на подобен разговор чрез официално писмо от клуба.

“Положително е, че “Духът на Шенкли” избра да се ангажира отново с клуба, което ще позволи провеждането на необходимите разговори, изказването на мнения и, надяваме се, намирането на работещи решения в съответствие с най-добрия интерес на клуба,” пишат от Ливърпул.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.