Мениджърът на английския шампион Ливърпул - Юрген Клоп взе отношение по темата с новосформираната Европейска Суперлига. Германецът сподели, че неговата цел винаги е била да бъде част от Шампионската лига и не си е променил мнението за Суперлихата.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд и Майнц обаче му харесва идеята, че Уест Хем може да вземе участие в най-престижния европейски клубен турнир.

„Не съм си променил мнението за Суперлигата. Това е трудно, хората не са доволни и аз не съм замесен. Ливърпул е повече от някои решения. Моята цел винаги е била да бъда част от Шампионската лига. Харесва ми идеята, че Уест Хем може да играе в Шампионската лига. Запомнете: Най-важните части на клуба са привържениците и отборът. И трябва да сме сигурни, че нищо няма да попречи на това. Разбирам гнева на феновете заради Суперлигата. Не знам точно защо 12-те клуба го направиха. Но винаги е „повече мачове. Става въпрос за повече пари, нищо друго“, заяви Клоп преди гостуването на Лийдс.

Футболистите на домакините пък излязоха на загрявката преди мача с фланелки против Суперлигата със следното послание:

"Футболът е за феновете. Заслужете си го."

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Над стадион „Елън Роуд“ прелетя и самолет с надпис, който гласеше:

„Кажете „Не“ на Суперлигата“.

Пред стадиона на Лийдс феновете на тима протестираха против създаването на новия турнир, в който ще играят само избрани отбори от топ първенствата в Европа, включително и Ливърпул. Привържениците демонстративно изгориха фланелка на „мърсисайдци“ в знак на несъгласие с решението на клуба.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

ВСИЧКО ЗА СУПЕРЛИГАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!