Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано поднесе извиненията на клуба на привържениците на отбора заради неосъществения план за създаване на европейска Суперлига.

"Гражданите" бяха един от 12-те отбора, които се подписаха под основаването и, но само 48 часа по-късно Суперлигата се разпадна с оттеглянето на шестте английски отбора, породено от масовото недоволство на запалянковците.

"Съжалявам, че това наше извинение идва малко късно, но обстоятелствата бяха извънредни. Когато правим избори и вземаме решения, ние го правим в името и интересите на клуба. Но при взимането на това решение ние забравихме за неразривната връзка между страстта на феновете и правото да постигаме успехи. Ръководството дълбоко съжалява, че загърби историческите ценности на този клуб. Ние направихме грешка и искрено се извиняваме за разочарованието, яда и мъката, която причинихме през последните 72 часа", заяви Сориано.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.