Президентът на ФИФА Джани Инфантино коментира проекта за Европейска Суперлига. Той заяви, че напълно подкрепя УЕФА и тези, които искат да се отцепят, трябва да са готови да си понесат последствията.
 
„Във ФИФА категорично не одобряваме създаването на Суперлигата, която е затворена организация и е извън системата. Тя се откъсва от сегашните институции, лиги, асоциации, УЕФА, ФИФА. Напълно подкрепяме европейския футбол, УЕФА, асоциациите.
 
Хората трябва да мислят не само за акционерите, но и за феновете. Трябва да защитаваме европейския футболен модел, националните отбори. Ако някой реши да тръгне по своя път, той трябва да носи отговорност за това. Това означава, че или си вътре или отвън, няма друг начин.
 
Работих в УЕФА в продължение на 16 години, работих усилено, за да защитя принципите и ценностите на  европейския футбол, който се оказа успешен. Надяваме се, че всичко ще се върне към нормалното и че цялата ситуация ще се изясни, но това става винаги със солидарност и с интересите на националния, европейския и световния футбол. Този спорт трябва да бъде обединен. 
 
Промоции, изпадания… защитавам този формат. Трябва да го запазим. Футболът е надежда. Разбирам, че ситуацията е сложна заради пандемията, но трябва да сме обединени, за да я преодолеем”, заяви Инфантино по време на Конгреса на УЕФА в швейцарския град Монтрьо.