Звездата на националния отбор на Белгия Кевин де Бройне е един от лидерите в съблекалнята на Манчестър Сити, а явно неговото мнение е било определящо за общата позиция на играчите по темата със Суперлигата. Новото планирано формирование на богатите клубове е на път да се провали след два дни и половина живот, тъй като английските клубове се отдръпнаха.

Някои обясниха, че решението е било взето на базата на фенските желания на огромни групи поддръжници. В други отбори самите футболисти се възпротивили. Промяната на курса на Сити беше потвърдена от изявление на Кевин Де Бройне, един от абсолютните носители на Сити.

"Произхождам от малко белгийско село и мечтаех да играя на най-голямата сцена, започна Де Бройне. "Играл съм в Белгия, Германия и Англия. Бил съм се срещу всички, за да постигна най-доброто. А борбата е най-важната дума."

Де Бройне явно е повлиял и на останалите играчи в съблекалнята на Мачместър Сити, защото нито един играч от тима не се изказа позитивно за въвеждането на Суперлига, въпреки примамливите финансови капани, които бяха заложени.

"С всичко, което се е случило през последните няколко дни, това може би е подходящият момент всички да се съберат и да намерят решение. Вероятно намирането на това решение е на път след събитията в последните дни".

"Да, това е голям бизнес и осъзнавам, че съм част от него. Но все още съм малко момче, което просто иска да играе футбол. Става въпрос за футбол по целия свят. Нека продължаваме да вдъхновяваме поколенията да идват по стадионите, а и да поддържаме мечтите на феновете. В крайна сметка в какво се състои магията на футбола, ако не тази игра да ти даде шанса да стигнеш от най-долу до най-горе."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.