Предводителят на УЕФА Александър Чеферин говори отново на среща и се обърна към отборите, които анонсираха, че ще участват в Суперлигата. По време на Конгреса на УЕФА словенецът разкри, че все още има време въпросните отбори да си вземат поука и да попряват "огромната грешка, която са направили". Любопитно е, че той обърна важен акцент към английските клубове.

ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СУПЕРЛИГА ВИЖТЕ ТУК

"Искам да се обърна към собствениците на някои английски клубове", заяви Чеферин. "Господа, направихте огромна грешка. Някои ще кажат, че това е алчност, други презрение, арогантност или пълно непознаване на футболната култура на Англия, но всъщност това няма значение", каза Чеферин.

"Това, което има значение е да промени мнението си, всеки прави грешки. Английските клубове заслужават да си поправят грешката, те заслужават уважение", говори още Чеферин.

Шефът на Суперлигата: Няма кой да ни спре

"Всички правителства са с нас, всички фенове са с нас, всички журналисти са с нас. Има някоко хора от другата страна. Ще им позволим ли да ни вземат футбола? Не, няма да го позволим", добави Чеферин. "Няма да загубим този мач", заяви още президентът на УЕФА.