Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас говори пред френските медии за разочарованието си от организираната Суперлига. Причината за негодуванието на френския бизнесмен бе това, че неговият отбор не бе поканен сред 12-те организатора, въпреки че тимът се е утвърдил на европейската футболна карта в последните години.

„Както всички разбрахме, нашият клуб не бе поканен в такъв тип организация. Ясно си пролича обаче, че и феновете не желаят това нещо. Във футбола всички футболни отбори трябва да имат възможност за игра и само един печели накрая. Нямам вара в такива частни лиги”, алармира Олас.

Президентът спомена, че Андреа Аниели е бил главният герой за срещата на Европейската клубна асоциация миналия петък, която валидира новия формат на Шампионската лига. „Имахме среща в петък сутринта, в които дебатирахме с УЕФА за новата Шампионска лига. УЕФА прие нашата петиция и се учудих за новината около Суперлигата. Имахме и друга среща няколко дни преди това с основните клубове, където бяха и тези 12. Нямаше тогава съпротива срещу УЕФА”, подчерта Олас.

„Опитах да се свържа с Аниели в неделя, ала той не ми дигаше. Говорих с Чеферин. Разочарованието беше общо за този човек. Видяхте какво направи през уикенда. Може и да е имал добри причини, но ние не знае това. Създаде се проблем и имам чувството, че ни измами”, добави босът на Лион.

Олас вярва, че оттук насетне нищо няма да е както преди. „Нищо няма да се промени? Не. Румениге каза, че ще трябва отново да построим мостовете между нас, но няма да е както преди. Ако искат да се върнат, трябва да се обвържат дългосрочно, за да не се получават такъв тип инициативи след време”, говори още Олас.