Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов сподели мнението си за най-нашумялата тема през последните дни - Европейската Суперлига. Той я дефинира като ужасна и единствено увеличаваща голямата дистанция между големите клубове и останалите. 

“Суперлигата, която шестте английски клуба вече напуснаха, беше ужасна идея, която само щеше да направи дупката между елитните клубове и останалите още по-голяма. Тази огромна сума пари в проекта щеше само да създаде нови проблеми. Играчите щяха да струват още повече и да искат още по-големи заплати. Това ще доведе до повече въпросителни за играчите, които обичат играта, но също така обичат и своите семейство, грижа ги е за тях и ще бъдат изкушени от повечето пари", смята той.

"Да си направиш собствена лига изхвърля честността от картинката. Не е честно за Лестър и Уест Хам, които се борят да влязат в зона Шампионска лига. Играчите и треньорите се оказаха под кръстосан огън, но всъщност тези решения са над тяхното ниво,” пише Бербатов в редовната си колонка за “Бетфеър”.