Президентът на Ювентус Андреа Аниели заяви, че не се се отказал от реализацията на противоречивия проект за Суперлигата. Босът на "бианконерите" е сред инициаторите на идеята за турнир с участието на 12 от най-богатите клубове, но този план срещна огромна съпротива от футболната общност и в крайна сметка бе замразен на този етап.

"Не мисля, че има някой, който да е доволен от настоящата система в професионалния футбол. Това, което ме изненадва, е липсата на желание да реформи в турнирите, управлението или трансферите. От 10 години се боря за промяна на системата и няма да се предам. Когато бе решено, че четвъртото място в Италия, е по-ценно от отборите от други първенства - това е с комерсиална цел, а не със спортна. Това решение също беше противоречиво, но се създаде Шампионска лига, считана за един от най-силните турнири в света", коментира Аниели на събрание на акционерите на Ювентус.

На събранието бе дискутиран бюджетът на Ювентус за сезон 2020/21 и бе решено капиталът на дружеството да се вдигне на 400 милиона евро.
Аниели говори и за престоя на Кристиано Роналдо в Ювентус. Босът на торинци е уверен, че трансферът на португалската мегазвезда в Юве е успешен.

"Беше чест и удоволствие да имаме Роналдо в състава си. Може само да го аплодираме за това, което направи на терена. Жалкото е, че в година и половина от престоя му тук трябваше да играе на празен стадион заради пандемията. Но Ювентус е по-голям от всеки играч. Клубът е преди всичко", каза още Аниели.