Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че първата му мисъл, когато е научил за създаването на Суперлигата, е била, че това е шега. Според него е невъзможно да има такъв турнир, който не се основава на принципите на спортните заслуги.

Неговото обяснение е, че просто културата на хората в Европа и САЩ е различна по отношение на това как те гледат на спорта и в частност на футбола.

"Първоначалната ми реакция бе, че се шегуват, че това е шега. Защото нямаше как това да се случи. Беше невъзможно. Спортната култура в Европа е различна от американските спортове. Не защото ние сме прави, а те грешат, но заради самата култура на хората. В САЩ спортът е различен. Той е забавление. В Европа живеем с повече страст. Когато растем, ние искаме да побеждаваме нашите съседи. Порастваме по различен начин", започна италианецът. 

Футболът е преди всичко спорт. След това много инвестиции и бизнес. Трябва да имаме предвид и двете страни. За всеки привърженик на футбола това беше странен ден, изненада. Чувахме за Суперлигата в последните няколко месеца, но бях сигурен, че това няма да се случи. Какво да кажа? Сгрешиха. Тези 12 клуба сгрешиха. Те не взеха предвид мнението на играчите, мениджърите или феновете". 

"Най-важното е, че те искаха да създадат турнир, който не се основава на принципа на спортните заслуги. Това е неприемливо. Точка. Всички искаме Шампионската лига да е по-конкурента. Това е най-добрият турнир в света. Суперлигата е неприемлива, но нов формат на ШЛ е възможен", заяви Анчелоти.