Старши треньорът на Рома Лучано Спалети призна, че е видял доста тактически проблеми срещу Реал Мадрид, но въпреки поражението с 0:2, е на мнение, че отборът му е играл добре, и е на верен път.

"Феновете на Рома са свикнали с велики играчи, велики мачове и велики моменти. Щом са ни аплодирали след края, значи са видели огромно старание и знаем, че не сме възнаградени подобаващо за него," обясни наставникът.

"Реал Мадрид има нужната класа, да се възползва от всеки метър свободно пространство, който бързо се превръща в километър," продължи той. "Не бяхме толкова добри като тях в това отношение."

"Отдръпването твърде назад в защита е нашият проблем. При втория гол трябваше да го дублираме по-рано и да го спрем. Не успяваме да затваряме отборите, разпръскваме се прекалено и не пазим позиции на терена. Не искам да говоря за физическата подготовка, защото така играчите започват да го използват като извинение. Те трябва да се доказват във всеки мач. Но определено ни е нужна повече работа. Аз работя предимно върху тактиката," разясни Спалети.

"Мисля, че през второто полувреме направихме отличен мач, просто не създавахме достатъчно проблеми на Реал в полузащита. А когато дадеш на Реал Мадрид малко, те го превръщат в много. Но ще кажа на отбора ми, че се справи добре. Нямахме късмет, имаме още да работим, но сме на прав път," завърши Лучано Спалети.