Ювентус успя да победи с 3:2 РБ Лайпциг като гост в мач от втория кръг на основната фаза в Шампионска лига. "Бианконерите" осъществиха обрата с човек по-малко на терена и записаха втора поредна победа в турнира. Германският състав пък остава с 0 точки към момента.

Бенямин Шешко даде аванс на Лайпциг в 30-ата минута, след като овладя прехвърлящ пас на Люис Опенда и отпраи мощен изстрел към вратата на противника. Топката дори срещна напречната греда преди да влезе в мрежата.

Осем минути след това Ювентус имаше сериозни претенции за дузпа, но след като съдията Франсоа Льотексие прегледа положение с помощта на ВАР реши, че такава няма.

В началото на второто полувреме Душан Влахович изравни. Той бе точен в 50-ата минута за 1:1.

Няма и 10 минути по-късно обаче гостите останаха с човек по-малко на терена, като изгонен беше вратарят Ди Грегорио. 

Ситуацията за италианците се влоши в 64-ата минута, когато домакините получиха дузпа, реализирана от Бенямин Шешко за 2:1.

Само че "бианконерите" отговориха светкавично и в 68-ата минута отново Влахович бе герой за тима си. Той изравни за втори път в срещата след страхотен изстрел от границата на наказателното поле.

В 82-ата минута пък Юве стигна до пълния обрат. Франсиско Консейсао завърши индивидуалния си рейд с хубав изстрел от вътрешността на наказателното, а топката се озова в долния ляв ъгъл на вратата.

Дълбоко в добавеното време отличен шанс се откри пред Шешко, който можеше да вкара своя хеттрик и да донесе точка на Лайпциг. Той стигна до пас и стреля мощно, но Матия Перин изби.