Реал Мадрид победи с 2:0 Рома, насред "Стадио Олимпико" в първи осминафинал в Шампионската лига.

"Белите" пристигнаха на Апенините, без да са отстранявали италиански тим в ШЛ от 28 години насам, но сега са само на 90 минути и със солиден аванс, към четвъртфиналите.

Новият старши треньор на Реал Зинедин Зидан дебютира в турнира срещу Рома, също както го направи и като футболист преди много години, с невероятен успех.

Кристиано Роналдо затвори устите на критиците, като вкара много важен гол, първият в мача, в гостуване на "белия балет", а резервата Хесе Родригес наниза дебютен гол в ШЛ.

Реваншът е през март в Мадрид.

Реал Мадрид бързо взе териториално превъзходство, и владееше доста топката, но контраатаките на Рома бяха изключително опасни.

Домакините се държаха отлично в защита, въпреки че още в четвъртата минута Алесандро Флоренци бе почти нокаутиран след силен удар в главата, но продължи двубоя.

В 17-та минута бе и първото, и единствено по-чисто голово положение за началния половин час. Диего Пероти намери Стефан Ел Шаарауи, но неговият шут прелетя над гредата.

В 32-та Марсело опита от своя страна по-силен удар към Шчесни, но и той нямаше късмет. Красиво двойно подаване между Роналдо и Марсело завърши отново с шут на бразилеца, но пак покрай гредата.

В последните 5 минути от първото полувреме, Рома взе преимущество, и обгради пеналта на гостите, но не стигна до много ценно попадение преди почивката.

За първи път в последните пет години Реал не успя да отправи точен удар към вратата на съперник в ШЛ цяло полувреме.

Рома излезе доста мотивирано през второто полувреме, и точно когато изминаваха десет минути от частта, Ел Шаарауи излезе сам срещу Кейлор Навас, и стражът трябваше да излиза напред, за да го спре.

В 57-та минута, миг брилянтност на Кристиано Роналдо показа цялата му класа. Португалецът проби отляво по атаката, направи фантастичен финт срещу Флоренци, и с мощен удар от ъгъла на пеналта наказа Рома за 0:1.

Това бе 44-то попадение на сметката на Роналдо при гостувания в ШЛ, с девет повече от следващия го в това подреждане Лионел Меси, който има 35.

Две минути по-късно отново Роналдо проби отляво, и центрира успоредно на голлинията, но Бензема бе зорко пазен и не успя да засече.

Мачът започна да става много интересен след първото попадение, и Рома леко се отърси в 62-та минута, за да може Флоренци да накара Навас да спасява.

Реакцията и на Лучано Спалети не закъсня, и в 63-та минута Един Джеко се появи на терена.

В минутите след 70-та двата отбора направиха по една чиста голова атака, като Ванкюр стреля на няколко педи от вратата на Навас, а Роналдо с глава стори същото от другата страна.

Най-спорната ситуация се получи в 80-та минута, когато Флоренци бе повален в пеналта от Дани Карвахал, но нямаше сигнал от арбитъра Павел Краловец.

Мохамед Салах, един от най-дейните за Рома в двубоя, имаше отличен шанс в 83-та минута, но отново Навас бе на мястото си.

В 86-та минута влезлият малко по-рано в игра на мястото на Хамес Хесе направи 2:0, с прецизен шут, минал под краката на двама защитници, и влетял в далечния ъгъл на вратата на Рома. Това бе и дебютният гол за Хесе Родригес в Шампионската лига.

Секунди по-късно Франческо Тоти се появи на терена за домакините, макар че вече трудно се виждаше надежда.

Роналдо излезе под освиркванията на италианските фенове, но се чуваха и възгласите в негова възхвала от мадридските гости.

Рома нямаше сили за промяна в последните минути, и сега ще търси истинско чудо на "Сантяго Бернабеу", изоставайки с 0:2.


На живо с GONG.BG!