Лил победи Реал Мадрид с 1:0 у дома в мач от 2-ия кръг на основната фаза на Шампионска лига. Единственият гол в мача вкара Джонатан Дейвид, но най-сериозно впечатление в състава на френския тим направи 17-годишният халф Аюб Буади. 

Младокът стартира от първата минуна навръх рождения си ден и се представи на високо ниво в халфовата линия на своя тим, изправяйки се срещу своите сънародници Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга, които играха за "лос меренге". След срещата Буади беше Бруно Женезио. 

"Видяхте го, както и аз. Днес той става на 17 години. Какво по-хубаво за него да празнува рождения си ден с място в титулярния състав, победа и голям мач", каза треньорът на Лил. "Той демонстрира целия потенциал и талант, които притежава". 

"Контузия забави леко прогреса му в началото на сезона, но той бързо успя да се върне. Това е страхотна награда за него, защото той го заслужава и защото има таланта да играе на това ниво", добави Женезио. 

Аюб Буади е изиграл 7 мача във всички турнири до момента. Той се присъединява към академията на Лил през 2021 година от Крейл. Договорът му е за още три години.