Германецът Карим Адейеми стана първият германски футболист, който отбелязва десет гола в Шампионската лига на УЕФА преди да е навършил 23 години. Футболистът на Борусия Дортмунд реализира хеттрик при домакинската победа над шотландския Селтик във вторник на възраст 22 години и 257 дни.

Той реализира три от попаденията за успеха със 7:1 още през първото полувреме в рамките на 31 минути. Адейеми бе точен за 2:1 в 11-ата минута, за 3:1 в 29-ата и за 5:1 в 42-ата минута.

"Очевидно съм много доволен. Мисля, че любим ми е вторият гол, който беше от малък ъгъл и успях да шутирам топката много добре. Получи се хубав гол", заяви Карим Адейеми, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

"Чувствам се много щастлив. Представихме се много добре. Отбелязахме седем гола, така че вечерта беше хубава. Можем пак да достигнем финала, ако продължим да играем по този начин. Само небето е граница за нас", каза още Адейеми, а по повод смяната си, след като получи мускулна травма, той обясни:

"За съжаление, често съм имал мускулни контузии. Този път мисля, че положението не е лошо. Ще видим утре."

Капитанът на Борусия Дортмунд Емре Джан, който вкара първия гол в мача от дузпа, коментира: "Не знаех, че Карим може да стреля така. Той реализира хеттрик с фантастични голове."

"Карим е много важен футболист за нас и се справи отлично днес. Прекрасна вечер, почти перфектна за нас. Всичко се случи по правилния начин. Страхотно е да запишем такава голяма победа. Все още е рано, обаче. Направихме добър старт, но имаме да извървим дълъг път и затова вървим мач след мач", каза още Джан.

БТА