Аталанта победи с категоричното 3:0 като гост Шахтьор Донецк в среща от втория кръг на Шампионската лига. На „ФЕЛТИНС-Арена“ в Гелзенкирхен бергамаските не оставиха съмнения кой е по-добрият отбор и стигнаха до успеха след голове на Берат Джимсити в 21—ата, Адемола Лукман в 44-ата и на Раул Беланова в 48-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
21 снимки

Аталанта успя да открие малко преди средата на полувремето. В 21-ата минута късо изпълнение на свободен удар и безупречно центриране на Адемола Луукман стигнаха до Берат Джимсити. Защитникът овладя спокойно и прати топката във вратата на Ризик за 0:1.

Бергамаските осезаемо седяха по-добре от Шахтьор и това резултира в още един гол преди почивката. В 44-ата минута, макар и с малко късмет, разиграване на "нерадзурите" се задържа около наказателното на Шахтьор. Сеад Колшинац получи отляво и пусна прострелен пас към точката на дузпата, където Луукман засече - 0:2.

Три минути след почивката шампионите от Лига Европа сложиха точка на спора. Давиде Дзапакоста центрира на втора греда към Раул Беланова, а юношата на Милан се извиси във въздуха и вкара топката във вратата на украинците за трети път.

По този начин Шахтьор остава с един пункт и без победа след нулевото равенство с Болоня в първия кръг, докато Аталанта също завърши при нулево реми у дома срещу Арсенал и вече има четири точки в актива си. В следващия кръг отборът от Донецк гостува на Арсенал, а бергамаските приемат шотландския шампион Селтик.