Арсенал записа първа победа в Шампионската лига за сезона. Лондончани се наложиха във втория кръг на основната фаза с 2:0 над Пари Сен Жермен на стадион „Емирейтс“. Попаденията за успеха реализираха Кай Хаверц и Букайо Сака преди почивката.

В първия кръг Аталанта и Арсенал не се победиха, а французите се наложиха над Жирона.

След първоначалния натиск, който домакините сътвориха, се стигна и до първото попадение, закономерно във вратата на парижани. В 20-ата минута Кай Хаверц скочи най-високо в наказателното поле, за да се възползва от перфектно центриране на Леандро Тросар и с глава отблизо прати топката зад Джанлуиджи Донарума за 1:0.

С попадението Кай Хаверц се превърна в първия играч на лондончани, който отбелязва гол в шест поредни появи на стадион "Емирейтс" след Пиер-Емерик Обамеянг през 2019 година.

В 35-ата минута Букайо Сака демонстрира брилянтното си умение за изпълнение на свободен удар, особено от подобна дистанция. Въпреки че ударът му е насочен към средата на вратата, вратарят не успя да реагира много добре и топката се оказа в мрежата за 2:0.

Любопитен факт е, че само Хари Кейн (16) и Винисиус Жуниор (10) са били замесени в повече голове в Шампионската лига от началото на миналия сезон от Букайо Сака (9).

През второто полувреме феновете на Арсенал станаха на крака, за да посрещнат дебютанта Микел Мерино, който се нареди отляво на Райс в халфовата линия на домакините.

В 66-ата минута ПСЖ беше най-близо до попадение. Жоао Невеш намери малко пространство, за да засече топката отблизо след изпълнение на корнер, но тя се отби в гредата.

Десет минути по-късно гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Калафиори в наказателното поле, но такава не последва.

Стартови състави:

Арсенал: Рая, Тимбер, Салиба, Габриел, Калафиори, Партей, Райс, Мартинели, Сака, Хаверц, Тросар.

Мениджър: Микел Артета

ПСЖ: Донарума, Нуно Мендеш, Пачо, Маркиньос, Хакими, Невес, Витиня, Заир-Емери, Баркола, Лии, Дуе.

Мениджър: Луис Енрике

Стадион: "Емирейтс", Лондон