Отборът на Барселона победи с категоричното 5:0 Йънг Бойс във втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Каталунците се наложиха на олимпийския стадион в Барселона без да срещнат съпротива от съперника.

Роберт Левандовски беше в центъра на вниманието, след като отбеляза своите голове номер 50-и и 51-ви гол в Шампионската лига.

Полякът стана вторият играч в историята на турнира, който надмина границата от 50 гола, след като е навършил 30 години. Първият беше Кристиано Роналдо - той отбеляза общо 68 гола след тридесетия си рожден ден.

През първото полувреме попадения записаха още Рафиня и Иниго Мартинес. В края на срещата, в 81-ата минута Мохамед Камара си отбеляза автогол.

В края на първата част Роберт Левандовски имаше претенции за дузпа, но такава не последва след преразглеждане, а в заключителните секунди попадение на гостите беше отменено заради засада.

След равенството швейцарският тим остава да чака своята първа победа като гост в турнира от 1960 година.

В първия кръг от Шампионската лига каталунците записаха загуба от Монако, като това са първите им три точки от кампанията. Йънг Бойс е с две поражения, след като стартира с 0:3 от Астън Вила.