Полузащитникът на Борусия Дортмунд Паскал Грос е развълнуван да изиграе първия си мач от Шампионската лига на стадион „Сигнал Идуна Парк“ във вторник и смята, че известните шумни фенове на клуба могат отново да им помогнат срещу Селтик.

Дортмунд тръгна с категоричното 3:0 над Клуб Брюж в първия мач от турнира, но в последствие отстъпи с 1:5 от Щутгарт в Бундеслигата.

Но обратът с 4:2 над Бохум в петък, където те губеха с 0:2, показа на Грос силата на така наречената „Жълта стена“ на бившия „Вестфаленщадион“.

„Ще бъде много специално за мен. Феновете ни поведоха в последните няколко домакински мача - това е честно казано най-великото нещо в този клуб за мен. Наистина го очаквам с нетърпение", заяви националът на Германия, който се присъедини към Дортмунд от Брайтън в края на сезона.

"Ние се защитаваме заедно и атакуваме заедно. Знаем, че трябва да играем силно, за да печелим мачове за Борусия Дортмунд. Искаме да печелим срещи по-ясно и по-добре. Това е нашата амбиция“, допълни Грос.

Старши треньорът  Нури Шахин е под огромно напрежение, но младият специалист вярва в успеха и похвали Паскал Грос. „Влиянието на Паскал върху нашата игра е очевидно. Просто бих искал той да вкарва повече голове“, заяви Грос.

Шампионът на Шотландия и моментен лидер в първенството - Селтик победиха Слован Братисалва с 5:1 в първия си мач в обновената Шампионска лига. Шахин не ги приема с лека ръка, въпреки лошия общ резултат на „детелините“ в турнира след спечелването му през 1967 година.

„Селтик е отбор, който не е губил много поредни мачове и също впечатли в първата си среща от Шампионската лига. Това ще бъде предизвикателство за нас“, каза той, добавяйки, че Джовани Рейна все още не е във форма, но Марсел Забицер има шанс да се появи в игра след връщането му към тренировка./БТА