Крайният защитник на Арсенал Юриен Тимбер стана поредния играч, който критикува графика на мачовете, като каза, че е напълно съгласен с коментарите, направени от контузения полузащитник на Манчестър Сити Родри.

Испанецът Родри, който получи травма на коляното в края на сезона в сблъсъка от Висшата лига срещу Арсенал (2:2) по-рано този месец, предупреди за възможна стачка, тъй като играчите са изправени пред разширена Шампионска лига и Световно клубно първенство на ФИФА.

Тимбер пропусна по-голямата част от миналия сезон заради травма на кръстните връзки на коляното, но игра във всичките шест мача на Арсенал от Висшата лига този сезон и се очаква да започне срещу Пари Сен Жермен у дома в Шампионската лига във вторник.

„Напълно съм съгласен с недоволните. Това е голяма тема в съблекалните. Не играх миналия сезон, така че просто се наслаждавам на мачовете сега.

Определено играчите са изложени на по-голям риск. Мисля, че това е опасно нещо. Дори миналата седмица играхме срещу Сити, а те имах нова среща два дни по-късно. Това е твърде много.

Мисля, че е наистина хубаво, че играчите говорят сега. Не изглежда, че ще става по-малко. Опитваме се да участваме във всеки мач и да даваме най-доброто от себе си, но става все по-трудно и по-трудно. Особено в Англия, където няма зимна ваканция“, заяви Юриен Тимбер на пресконференция.

Арсенал завърши наравно първия си мач от групите на Шампионската лига като гост на Аталанта (0:0) и ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който вероятно ще остане без нападателя Усман Дембеле след съобщения, че той може да бъде отстранен от мениджъра Луис Енрике по дисциплинарни причини.

Френският клуб има няколко други играчи, които се борят да бъдат готови да се изправят срещу Арсенал, включително Нуно Мендес, който пропусна победата над Рен (3:1) през уикенда поради заболяване.

Лукас Ернандес (коляно), Преснел Кимпембе (Ахил) и Гонкало Рамос (глезен) са аут с дълготрайни контузии./БТА