Бившият полузащитник на националния отбор на Германия Томас Хитцелшпергер вярва, че неговият бивш клуб Астън Вила може да победи Байерн Мюнхен при домакинския си дебют в Шампионската лига в сряда.

Базираният в Бирмингам тим победи германския състав във финала, за да спечели Европейската купа през 1982 година, но не е участвал в надпреварата, откакто се превърна в Шампионска лига.

Преди две седмици Астън Вила започна с победа с 3:0 срещу швейцарския Йънг Бойс, докато Байерн победи Динамо Загреб с 9:2 у дома в първия кръг за сезона.

"Ако двата отбора имат слабости, това е по-скоро в отбраната, но атакуващата сила е впечатляваща. Може да бъде открит мач с много голове. Прогнозирам победа с 3:2 за Астън Вила", заяви Томас Хитцелшпергер пред германското списание Kicker.

Мениджърът на английския тим Унай Емери, който победи Байерн Мюнхен на четвъртфиналите на Шампионската лига с отбора Виляреал през 2022 година, се доказа като майстор в европейските клубни турнири.

"Емери е абсолютен късмет за Астън Вила, въпреки че, разбира се, има известен риск, когато даваш на треньор толкова много свобода", добави Хитцелшпергер, който беше част от Астън Вила от 2001-а до 2005 година, преди да спечели Бундеслигата с Щутгарт и за спечели бронз с Германия на Световното първенство през 2006 година. / БТА